Ventless wasdrogers uitgelegd

Veel appartementen, en zelfs sommige huizen, hebben geen drogeropening, waardoor het gebruik van een traditionele droger onmogelijk is. Is kleding naar de plaatselijke wasserette sjouwen, of ze te drogen hangen, je enige optie? Gelukkig is het antwoord “nee!”

Apparatenfabrikanten Verwarmde bodywarmer maken ontluchtingsdrogers die een andere droogmethode gebruiken. Er is geen luchtafvoeropening, omdat deze apparaten niet werken door verwarmde, droge lucht door de kledingkamer te blazen en deze vervolgens met vocht en al via de flexibele ventilatieopening af te voeren. Er zijn twee populaire stijlen van een ontluchtingsdroger. Het eerste type wordt een condensdroger genoemd, terwijl het tweede veelvoorkomende type een warmtepomp gebruikt om de kleding te drogen. Sommige ontluchtingsdrogers zijn combinatiemodellen, een wasmachine en droger in één. Dit is mogelijk omdat de leidingen die nodig zijn om het water uit de wascyclus af te voeren, ook worden gebruikt voor het verwijderen van vocht tijdens het droogproces.

De condensdroger zuigt lucht uit de omringende ruimte aan en verwarmt, net als een traditionele droger. Maar wat het vervolgens doet, is heel anders. In plaats van de hete, vochtige lucht af te voeren, wordt deze door een apparaat gevoerd dat bekend staat als een warmtewisselaar die de lucht koelt door de warmte naar buiten en weg te stralen. Als de lucht afkoelt, condenseert het vocht dat erin zit en stroomt het in de afvoer. De droge lucht wordt opnieuw opgewarmd en opnieuw door de kleding geleid, waarbij het vocht wordt opgevangen. Het proces gaat door totdat de kleding droog is.

Modellen met een warmtepomp zijn efficiënter. Ze zuigen de verwarmde, vochtige lucht uit de droogkamer en door een reeks pijpen gevuld met koud water waardoor het vocht condenseert en in de afvoer terechtkomt. Net als bij de condensdroger wordt de lucht dan opnieuw opgewarmd en gaat het proces door totdat de kleding droog is.

Ventilatiedrogers worden meestal gebruikt waar traditionele ventilatie onmogelijk is. Voor sommige gebruikers is dat zelfs een voordeel, omdat het de noodzaak verlicht om de ventilatieopeningen van de droger te reinigen, wat jaarlijks zou moeten worden gedaan om verstopping en brandgevaar te voorkomen. Bovendien vertrouwen traditionele drogers die op aardgas werken op de ontluchting voor het verwijderen van schadelijke afvalgassen, en als een ontluchting losraakt of verstopt raakt, kan dit een ernstig gezondheidsrisico vormen. Dit gevaar is niet aanwezig bij ontluchtingsloze drogers.

De nadelen van ventilatorloze drogers zijn onder meer langere droogtijden, naast het hogere prijskaartje voor deze technologisch geavanceerde apparaten. De meeste afzonderlijke eenheden kosten $ 900 tot $ 1100, terwijl combinaties meer dan $ 1.500 kosten.

Publicatierichtlijnen: Toestemming wordt verleend om dit artikel elektronisch te publiceren in publicaties die alleen gratis zijn, zolang het bronvak zonder enige wijzigingen is opgenomen.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.